martes, 16 de diciembre de 2008

De nadalenques


NIT DE REIS


Surt l’estel de l’Orient...
Veus tres ombres que caminen?
Hom no ho sap, però pressent
que els Sants Reis ja s’aveïnen.


Nit de goig i poesia:
somnis d’or sobre els coixins
i una estrella que els Reis guia
dins la fosca dels camins.

Camil Geis*



M'engissen els "somnis d'or sobre els coixins"...perque estan mollets esperant que despertes i els trobes, per compartir el desdijuni. Perque els somnis sempre són d'or, no? Ara bé, hi ha somnis de sucre, que s'amaguen entre llençols i fan pessigolles per aixó alguns nens somriuen mentre dormen.


*Camil Geis Parragueras (Girona, 07-02-1902-Sabadell, 1986)

Sacerdot, músic, escriptor i poeta. Nascut a Girona, passa gran part de la seva vida a Sabadell on exerceix d'Organista i Mestre de Capella. La tasca sacerdotal la compagina amb gran nombre d'activitats culturals, entre les quals l'escriptura. De les seves obres destaquem "De primavera a reravera" (1925-1975) que recull part de la seva producció poètica i, especialment "Rosa Mística" (1942), el primer llibre publicat legalment en català després de la guerra civil.

lunes, 15 de diciembre de 2008

Imprescindible: Matilde Portalés


Increible el hallazgo de hoy: he encontrado el blog de una de las mejores ilustradoras de cuentos infantiles que he visto, por favor tomad nota que esta mujer triunfará seguro (más de lo que está haciendo):


blog.matilina.com


Mi descubrimiento de esta magnífica ilustradora no podía ser menos especial que su obra. Esperando entre bastidores, para salir a cantar un concierto de música antigua con el grupo Victoria Musicae en un edificio emblemático de Alacuás (Valencia) veo una pequeña puerta entreabierta. Curiosamente, la gente que entraba luego salía con una sonrisa bien iluminada, así que con las partituras en la mano decidí entrar a ver. Para mi sorpresa había una exposición de las ilustraciones de dos libros con títulos muy curiosos: "Besos y achuchones" y "Per què els gats miren a la lluna?". Vi unas imágenes que parecían haber leído el pensamiento de un niño lleno de sueños. Fue realmente increible. Los pequeños detalles: mariposas en relieve, florecillas movidas por el viento, besos, gatos que mueven la cola... La autora de esta magnífica obra se llama Matilde Portalés. Me encantaría, si algún día consigo acabar esos cuentos, que ella dedicara sus pinceladas a mis ideas. Desde aquí me gustaría felicitar a la autora por su obra. Gracias por dedicarnos esos detalles.